Прокуратурата проверява публикации, че Банско е станал „инкубатор за Омикрон“

0
51
Уважаеми жители и гости на Банско,
Във връзка със скандални публикации в жълти сайтове за нивото на заболеваемостта от коронавирус, искам категорично да заявя, че разпространяваните твърдения са неверни.
РЗИ е единствената институция в Република България, която разполага с достоверни данни и е упълномощена да съобщава резултати от проведени изследвания. Според държавните здравни власти и информация от общопрактикуващите лекари в града, има повишаване на нивото на позитивните тестове, но те в никакъв случай не са повече от тези в други населени места в страната. Броят на направените тестове в Банско е по-голям заради изискванията на авиокомпаниите и граничните власти на различните държави за туристите, които се завръщат в страните си след ваканция в България.
Не отговарят на истината и внушенията за отменени резервации, вследствие на увеличена заболеваемост.
Всички клеветнически писания, с които се цели компрометирането на Банско като безопасна туристическа дестинация, се проверяват от прокуратурата и опитващите се да злепоставят града и курорта ще получат законово възмездие.
Искам да уверя всички съграждани, гости и приятели на Банско, че тук е сигурно, спокойно и безопасно; навсякъде в града и планината стриктно се спазват противоепидемичните мерки.
Банско гостоприемно продължава да посреща всички любители на природата и белите спортове. Заповядайте да се насладите на радостта от движението, чистия въздух, добрата храна и уютните хотели!
Може да бъде изображение с 3 души, природа и хора, които карат ски
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments