Хора с увреждания от общ. Гърмен посетиха остров Тасос по съвместен проект на двете общини

0
24

В рамките на проект „Инициатива за подобряване капацитета и достъпа до туристически дестинации в трансграничния район“, с акроним „DESTINATIONS FOR ALL“, финансиран по Програма за сътрудничество INTERREG V-A „Гърция-България, 2014-2020“, по Договор за субсидия № B2.6c.09 от 28.09.2017 г.  изпълняван от община Гърмен и община Тасос се проведе двудневен инфо тур в Тасос на хора с увреждания (people with disabilities) от община Гърмен.
   Целта на проекта е подпомагане развитието на устойчив туризъм чрез общи трансгранични дейности, укрепване на сътрудничество в областта на туризма чрез по-добро планиране и справяне с нуждите на хората с увреждания. 

           Акцентът е намаляване на бариерите пред хората със специфични нужди и предоставяне на възможност те да посещават различни туристически дестинации.

Изпълнението на дейностите на проекта създава условия за хората в неравностойно положение да посещават значими туристически дестинации, като в  същото време дейностите по него допринасят за изготвянето на цялостен туристически продукт, включително и промотирането му сред широката общественост.

Източник: Топ преса

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments