18 079,95 лева с единение и вяра в каузата събраха на благотворителен базар в с. Рибново

0
94
Скъпи жители на село Рибново, днес приключи благотворителният базар, една кауза в името на нашите деца- стартирането и изграждането на сграда за
,,Разширение на учебната база,,
за Коран- курсовете.
Благодарности на Джамийското настоятелство за организацията, за хората които се включиха в подреждане, чистене на стадиона, извозване на маси, сцена, хората които безвъзмездно отдадоха катерушки, бабут, скари, котлони, които приготвиха сладки и солени баници, плетива, уникалните подаръци, цветя, декорациите, саморъчно изработените макети на джамии, замъци, къщи до интересни игри които за всеки имаше награди. Имаше от кули със лакомства,Мед, торти, до живи зайчета.Кулминацията беше със благотворителния търг, на който жители на село Рибново, местни бизнесмени, кметове и гости наддаваха и всички си закупиха по нещо, като се има предвид каква е каузата. Най-скъпото нещо беше закупено от местен бизнесмен, часовник на който пишеше,, Бизнесмен номер 1 с. Рибново,, за сумата от 3200 лева. Благодарности на гостите които уважиха това мероприятие. Няма място да изредя какво бяха приготвили децата, техните родители, учителките по Куран курсовете, учителите от СУ,, Йордан Йовков,,жителите на село Рибново,за озвучаването на мероприятието.
Да вмъкна, че въпреки денят в който се проведе, повечето хора бяха на,, Чала,, където всяка година ходят да отморяват, хапват и празнуват празника ни- ,,Курбан Байрам,, а и в същото време, голяма част от младежите бяха на училището, където се проведе голям футболен турнир, резултата е много добър. Сумата която се събра от продадените лакомства, атракционите, игри, декорации и търгове е 18 079,95 лева.
Едно голямо браво на всички, когато сме заедно, можем да постигнем много.
Всевишният Аллах да е доволен от всички, допринесли за това мероприятие в името на селото, религията и най-вече на нашите деца!!!
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments