Съвместен панаир на туризма в Белица – партньорство със Северна Македония

0
44
Съвместен Панаир на туризма в Белица – представяне на културата, историята и традициите в региона за Източно планиране, Република Северна Македония и Община Белица, Република България
Под патронажа на кмета на Община Белица Радослав Ревански в изпълнение на Дейност 10 от проект „ Културен мост през вековете“ с Реф. № CB006.2.21.107, финансиран по програма Интеррег- ИПП ТГС България – Република Северна Македония 2014-2020 г. на 27, 28 и 29 юли 2021 всяка вечер от 19.00 ч. в Белица ще се проведе „Панаир на туризма“.
На специални щандове селата и градовете, разположени в Източния регион на Република Северна Македония ще представят уникалното си културно и природно наследство и съществуващото туристическо предложение. Ще бъде представено нематериалното културно наследство чрез излъчване на 3D видео карти и други видеоклипове, свързани с фолклора, музиката и други културни особености на Източния регион.
На панаира ще бъдат представени предложения за културното наследство и културния туризъм на Белица. По време на събитието ще бъдат представени обекти и услуги, свързани с туризма, природни и културни ценности, ще бъдат изложени местни продукти и ще бъдат показани специфични традиции и обичаи. Ще бъдат проведени две културни шоута, представящи етническото и културното многообразие и идентичност на Община Белица и Източния регион (традиция, фолклор, музика, танци). Панаирът ще се проведе в рамките на 3 дни и ще бъде организиран от участниците в обучението по управление на културни събития.
Очакват Ви много песни, танци и веселие !
Когато всички сме заедно е най-хубаво !
Добре сте ни дошли !

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments