Нов рентген, ремонт на АГО отделение и др. част от поредната инвестиция на община Разлог в здравната инфраструктура

0
365
Поредна инвестиция в здравната инфраструктура в Община Разлог. До дни се очаква да приключи ремонтът в едно от най-значимите медицински звена – Акушеро-гинекологично и родилно отделение. Средствата за ремонт и пълна реконструкция са осигурени от общинската хазна.
Отделението е не само с нова визия, но и осигурена модерна, удобна и функционална среда за младите майки и новородените, както и за лечение на болните. 
Извършването на тези дейности и осигуряване на значим обем от средства е продукт на изпълнение на обявена амбициозна, но изпълнима и важна програма в сферата подобряване на здравната инфраструктура, която кметът на Разлог инж. Красимир Герчев представи, когато се кандидатира през 2019. С последователност и отговорност тази програма се изпълнява детайлно и ползите са за хилядите пациенти, които ползват МБАЛ Разлог за здравни нужди.
Кметът на Разлог коментира:
„Имаме ясна цел и програма за модернизиране и подобряване условията за лечение и обслужване на болните в МБАЛ Разлог. Поетапно през последните години със средства от общината бяха ремонтирани Детско, Родилно,  отделение, Хирургичното и Неврологичното отделение. Сега и акшуро-гинекологично и родилно. Предстои ремонт на  кухненския блок на детско отделение.
Всяка година се инвестира в лечебното заведение и стриктно се  изпълнява това, което сме заложеното в програмите – всяко едно от звената на болницата да бъде приведено във вид достоен за работа и лечение“.
Ремонтът в АГО е пред завършване. До десет дни се очаква да бъде напълно готово, за да може родителки и пациенти да бъдат настанен в изцяло  ремонтирано отделение.
Освен това в този момент се изпълнява и ремонт на поликлиниката в Разлог, която не е реновирана повече от 30 години. 
Ще има изграден нов покрив с термопанели, поставя се изолация, което осигурява не само по-добра среда за лекари и пациенти, но и води до значителна икономия на средства за отопление. предстои доставка и поставяне на дограма.

Една от най-значимите инвестиции в момента за МБАЛ Разлог е закупения нов рентгенов апарат. Болницата в Разлог е лечебно заведение, което се ползва от повече от 60 000 жители на четири общини – Разлог, Банско, Белица и Якоруда.  

Особено във времето на ковид кризата преминаха стотици пациенти. Старият рентген свърши огромен обем от работа, но практически е остарял и пред заплахата във всеки момент да дефектира необратимо, бяха взети навременни мерки за закупуване на нов рентген. 
Кметът на Разлог инж. Красимир Герчев благодари на колегите си кметове от съседните общини, които възприеха идеята и обединиха усилия, и също предоставиха средства за закупуване на така необходимата медицинска апаратура. 
Новият рентген е последно поколение, закупен е  от водеща фирма за медицинска апаратура. Ковид кризата показа, че диагностиката е много важна и с модерната апаратура ще има  повече възможности, лекарите по-точно да дават точни диагнози и лекуват пациентите с подобни и др. вид заболявания.

Закупено е и приспособление за скенера в МБАЛ Разлог,  което дава възможност за поставяне на специален контраст, който ще подкрепи работата на лекарите, така че, в образната диагностика се инвестират средства за предоставяне на големи възможности за лечение, но и привличане на млади лекари.
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments