С интересна, богата и пъстра, като мозайка културна и спортна прорама Банско ще зарадва жители и гости през лятото

0
189

Община Банско обяви събитията и проявите включени в спортния и културен календар за летните месеци.
В края на месец юни предстои провеждане на планинско състезание по колоездене и планинско бягане ПИРИН РЪН. От последните дни на месеца до началото на месец юни ще се състои Банско Номад Фест и панаир на занаятите. След това любителите на музика и колорита на региона ще могат да се насладят на фестивал на балканското веселие „Балкански котел“.
Културните вечери – „Традиции и изкуство“  изложби, демонстрации и фолклорни изпълнения, които всяко лято радват и вълнуват жители и гости ще се провеждат от втори юли до двайсет и втори септември. Очаквано събитие от културния календар на Банско е и лятна оперна вечер на открито. На 17.07. ще бъдат представени спектаклите „Капелмайсторът“ и “ Слугинята господарка“. В края на м. юли и началото на август предстои лятна филмомания под звездите и седмица на ръчното и традиционно изкуство – демонстрация на международни занаяти. Банско Джаз фест ще зарадва любителите на тази музика от седми до четиринайсти август, след което предстоят и Пирински рок вечери.
Неизменно за любителите на класическото изкуство очаквано събитие е и Банско Опера фест два оперни спектакли под звездите.  В началото на септември ще се състои и кулинарния празник „Уникално Банско“, Пирински ултрамаратон ще събере най-подготвените и мотивирани състезатели и участници, а в края на септември Банско филм фест ще презентира някои от най-атрактивните и интересни планинарски филми.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments