Официално откриване на отделението по инвазивна кардиология в МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев

0
267

В Гоце Делчев официално  бе открито отделението по Инвазивна кардиология към МБАЛ „Иван Скендеров“ в Гоце Делчев с водосвет отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим, който благослови лечебното заведение и целия персонал.
Управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ д-р Петър Филибев благодари на колектива на болницата, на общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча и Хаджидимово, които оказват значима подкрепа на здравното заведение, както и на медиците от УМБАЛ „Света Екатерина“ град София, които се отзоваха в момент, когато болницата изпитваше нужда от реаниматори.
Д-р Филибев заяви, че само за около месец и половина през кардиологичното отделение са преминали 127 пациенти, от които 15 с инфаркт са излекувани, а през болницата в период от 1г. са преминали над 1800 пациента с ковид.
“В тази тежка обстановка успяхме да направим нещо хубаво, и да покажем че когато има задружни усилия, нещата се получават“, заключи управителят на болницата.
Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов отбеляза, че над 10г. е продължила битката за реализирането на отделението по инвазивна кардиология към общинската болница. Той благодари на ръководството на болница „Св.Екатерина“, които първи се отзовават и помагат да се осъществи отделението.
Кметът Москов благодари на кметовете, зам. – кметовете, общинските съвети, общинските съветници в четирите общини,  както и на всички, които се отзоваха на дарителската кампания.  Той подчерта ролята на групата съветници на бившата управляваща партия в Гоце Делчев и на Никола Джингаров, съдействали за осигуряване на държавно финансиране в размер на 600 000 лева. Кметът Москов благодари за труда и неуморните грижи на цялото болничното ръководство, лекарите, медицинските сестри и целия персонал на болницата.  „Когато има партньорство, разбиране и доброжелателност, нещата се получават“, заяви кметът Москов и изрази увереност, че доброто партньорство със болница „Св. Екатерина“ ще продължи.  

Доц. Борислав Ацев  поздрави от името на Света Екатерина и проф. Начев присъстващите за новата придобивка – отделението по инвазивна кардиология, което обслужва жителите на четирите общини.  
Заедно с д-р Ацев, на откриването присъстваха и едни от най-известните инвазивни кардиолози в България – проф. Трендафилова, началник на клиниката по кардиология в УМБАЛ „Св.Екатерина“ и доайена на инвазивната кардиология в България – проф. Джоргова.  
Доц. Ацев подчерта, че сътрудничеството между двете болници  датира повече от десетилетие. Допълни и значението на приемствеността –  много от кадрите, които специализират в Св. Екатерина, благодарение на общинската подкрепа със стипендии, вече работят в болницата. В заключение той сподели, че сътрудничеството между двете здравни заведения ще продължи, като се осъществява все по-голяма приемственост между поколенията медици и „гоцеделчевският център стане пример не само в тази част на България, но известен и в трансграничната зона!“
На събитието присъства кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов, зам. кметът на община Гърмен Ахмед Вранчев , и  кметът на община Хаджидимово.

Информация: Goceto.com 
Снимки: Община Гоце Делчев

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments