На тържествена церемония директорът на Историческия музей Христина Манова получи награда от Министерство на културата Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, и грамота

0
543

За един отдаден професионалист – Достойно Ест!
На церемония в Националния военнисторически музей днес зам. министърът на културата връчи  награда на директора на Исторически музей гр. Разлог Христина Манова  за принос в развитието и утвърждаването на българската култура и национална идентичност – Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, и грамота!
Директорът Христина Манова с много посветеност и отдаденост в работата си издигна музея в Разлог в културна институция, средище на история, дух и родова памет. С много креативност тя отвори буквално вратите на музея за деца и възрастни, и гости от България и десетки страни от света. 

С подкрепата на община Разлог г-жа Манова успешно реализира множество проекти, които превърнаха музея в сцена на исторически възстановки, и събития посветени на местния колорит, уменията на хората, представяне на обредни облекла, носии и др. и дом на богатото историческо, културно и духовно минало на Разлог. Наградата е  приз и за подкрепата, която община Разлог оказва на Исторически музей -гр. Разлог и водената политика на развитие на култура и духовност.

Почетното отличие на Министерството на културата „Златен век“ (в различните му категории) традиционно се присъжда на дейци от различни области на културата и изкуствата за техния принос за поддържането и разпространението на българските традиции и духовност у нас и по света.
Отличието за директора на музея в Разлог бе обявено по случай 24.05. през 2020-та година, но заради ограниченията на пандемията наградата –  Почетен знак „Златен век“ – „Печат на Цар Симеон Велики“, сребърен, и грамота бе връчена днес на тържествена церемония.

 

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments