ІІІ-ти кръг от републиканския БГ-Х Ендуро шампионат се проведе в село Корница

0
49

При невероятна атмосфера и перфектно подготвени трасета протече ІІІ-тия кръг от републиканския БГ-Х Ендуро шампионат на България, който се проведе през изминалия уикенд в Корница.

Състезанието бе организирано от местния Ендуро Клуб Корница, с подкрепата на Община Гоце Делчев, Кметство Корница и спонсори.

135 състезатели от цяла България се състезаваха в 6 класа. Интересът към спортното събитие бе много голям и публиката получи много емоции и висок адреналин през двата състезателни дни.

Световният шампион Теодор Кабакчиев от СК „Еконт Екстрийм рейсинг“ Габрово с КТМ записа първо участие и първа победа на родна земя този сезон, след като спечели надпреварата в клас PRO от 3-ия кръг на БГ Екс Ендуро шампионата на България край Корница. Надпреварата събра много зрители, а Кабакчиев беше най-бърз в навигацията в съботния ден и в ендурокроса в неделя и събра максималния брой точки. Втори остана победителят от първия кръг край Кърнаре Кристиан Петров от МСК „WINBET Хард Райдърс“ с KTM 300 EXC, а трети е Любомир Иванов от МСК „Препараторите“ с „GasGas Ec300i“.

В клас EXPERT победата е за съотборника на Кабакчиев в СК „Екстрийм рейсинг“ Микаел Памукчиев с КТМ, който се възползва максимално от контузията на лидера след навигацията Станислав Кирилов от МСК „WINBET Хард Райдърс“ с „Husqvarna“ и успя да грабне победата. След него се наредиха именно Кирилов и Николай Славов от НК „Ендуро виктори“ с KTM 300 EXC.

При SENIOR-ите трета поредна победа постигна представителят на домакините от Корница Асан Имамов с КТМ, който изпревари Радостин Георгиев от ЕК „Луда работа“ с KTM 300 и Стоян Пачарозов от МСК „Х Ендуро Кърнаре“ с KTM.

Трета победа от 3 старта записа и Атанас Димитров от „Ендуро клуб Кърнаре“ с КТМ в клас STANDART, който изпревари в подреждането двама от сътсезателите на „Алба Дамасцена“ МСК – Гюннур Ходжа с „Husqvarna TE 300“ и Генади Илиев с „GasGas EC 300“.

При дамите победата е за Габриела Мартинова от „Екстрийм Рейсинг“ с КТМ, която изпревари  Петя Якова от МСК „Х Ендуро Кърнаре“ с KTM FREERIDE.

В клас Джуниър победата грабна Любомир Синев от Ендуро Севтополис Казанлък.

Кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов също присъства на зрелищното състезание и награди победителите.

Организаторите на събитието получиха високи оценки за свършеното от тях по отношение подготовката на трасето и цялостната организация.

Видео от ФБ и ютуб

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=315434960145511&id=100050370284915

https://www.facebook.com/1095897940517895/posts/4038659746241685

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments