Пъстра пролетна палитра от цветя, зеленина и нови насаждения в Банско.

0
69

Общинска служба „Озеленяване в Банско извърши в централната градска част пролетната фито-санитарна сеч на дълготрайната дървесна растителност за премахване на изсъхнали и счупени клони.
Изпълнени са необходимите дейности по подхранването на иглолистната растителност с подходящи торове. Тревните площи се косят регулярно и с оглед естетика и безопасност.

В рамките на Седмицата на гората, бяха засадени 70 нови дървета.
В кампанията „Засаждаме бъдеще” се включиха Общинската администрация, училища, детски градини и пчелари от Банско. Покрай новоизградената част на ул.”Найден Геров” ще растат новопосадените брези, липи и акации.
След майските празници започна лятното зацветяване на паркови площи, пешеходни зони и централна градска част. Голяма част от аранжировките ще бъдат от собствен разсад – различни сортове тагетес, цинии и невен. Над десет хиляди корена бегония, колеус агератум и други видове цветя ще бъдат доставени в Банско от разсадници. На 300 стълба за улично осветление ще бъдат поставени кашпи с каскадни ветя, както и на прозорците на обществените сгради.

 

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments