РАЗЛОГ ОТДАДЕ ПОЧИТ И ПРИЗНАТЕЛНОСТ КЪМ ЗАГИНАЛИТЕ И ОСТАНАЛИ ЖИВИ УЧАСТНИЦИ ВЪВ ВТОРАТА СВЕТОВНА ВОЙНА

0
170

9 май – Ден на победата над фашизма, белязал края на най-кървавата война в Европа и в човешката история. На този ден отдаваме почит и признателност към загиналите и останалите живи наши участници във Втората световна война, проливали кръвта си край Струмица, Ниш, Страцин и Куманово; край Печ, Драва Полконя, Драва Чехи и Драва Соболч.
Пред паметника на загиналите във войните на пл. „Преображение” в Разлог се проведе честване, посветено на 9 май – Ден на победата над фашизма. Програмата включваше рецитал на стихове, посветени на победата, полагане на венци и цветя, слово на г-жа Христина Манова директор на Исторически музей – Разлог. Цветя и венци в знак на признателност поднесоха: инж. Красимир Герчев – кмет на Община Разлог, д-р Мария Копанарова – председател на Общински съвет – гр. Разлог, Исторически музей – Разлог, Център за обществена подкрепа.
9 май е ден, в който трябва да отправим най-силните послания и да предадем най-важните уроци на нашите деца. Ден, в който трябва да кажем на младите хора, че войната е жестока и унищожителна, че отнемането на човешкия живот няма оправдание, че никоя идеология не е основание да се ограничават правото на живот, свободата и на словото.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments