Курбан за здраве и благословение в църквата „Св. Георги“ в Разлог

0
233

С камбанен звън започна празника в църквата „Св. Георги“ в Разлог, където много хора се събраха, за да отбележат храмовия празник и оставят продукти, или пари за традиционния курбан. Миналата година заради пандемията той за първи път от столетие бе отменен, но през 2021 с Божията благословия, както казаха хората тук, курбанът отново се прави с наричане за здраве и благословение.
Курбанът се приготвя от няколко жени от Разлог, които се грижат за святата гозба от години и предават умения и рецепти на по-млади, за да се запази традицията.
Точно в 13.00 курбанът ще бъде осветен от отци от Църковното настоятелство в Разлог,  и ще отиде в домовете на хората.   За да е видено даденото, за да са чути молитвите , за да е сбъдната надеждата и с упование вярата.
Особена емоция и тържественост има в отбелязването на храмовия празник на църквата „Св. Георги“ в Разлог, тъй като камбанарията бе възстановена с дарения, и този културен, духовен и исторически паметник бе запазен и ще просъществува и за поколенията напред.
А църквата св. Георги в Разлог все така ще приютява молитвите и в делник и в празник, с посланието да бъде!

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments