Пъстра и интересна работилница за боядисване на яйца в Исторически музей – Разлог

0
103

Великденска работилница на открито в Историческия музей в Разлог. В първия ден от страстната седмица деца от училищата в община Разлог са гости на музея.
В двора при спазване на противоепидемичните мерки малчуганите учат нови за тях, но архаични за местния край начини за боядисване на яйца. Ентусиазмът разбира се е голям, децата с огромно въображение се включват в инициативата. В края на седмицата в навечерието на Великден пред сградата на община Разлог ще бъде разположена и специална изложба, на която децата ще покажат своите творения.
Първите гости на работилницата за боядисване на яйца в Разлог са четвъртокласници от НУ „Св.св. Кирил и Методий“. Домакинът на събитието – директорът на музея Христина Манова с много вдъхновение и креативност в идеите, тя  превърна музея не само в дом на миналото и историята, но и чудесно място за усвояване на интересни знания.
За малчуганите е интересно да усвоят новите техники, и в духа на истинска приемственост да разкажат в домовете си, и един ден да научат и своите деца. Децата бяха запознати с различни начини за боядисване на яйца, като техниката, която силно впечатли децата бе рисуването с восък. Тази техника бе показана от г-жа Радка Бельова – учител по ГЦОУД в ОУ „Братя Миладинови“ – с. Елешница.
За четирите дни на работилницата в Разлог има заявки от различни класове, като децата искат да творят и боядисват, да се забавляват, но и обучават и така в Страстната седмица с духа на празника отнесат у дома настроение и удоволствието и радостта от много усвоени нови умения.

 

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments