Отделението по кардиология в МБАЛ „Иван Скендеров“ работи и екипът спаси живота на пациент

0
33
По повод  7-ми април – Световният ден на здравето и професионален празник на медицинските специалисти, ръководството на МБАЛ „Иван Скендеров“ отправи специален поздрав медицинския и немедицинския персонал на болничното заведение.  
„Бъдете живи и здрави, все така всеотдайни и посветени на най-хуманната професия!
Желаем Ви много здраве, щастие, лични и професионални успехи!“
Директорът и екипът на болницата в Гоце Делчев съобщиха и много значима новина днес, когато отбелязваме и Световния ден на здравния работник. Едно от най-важните медицински звена изключително необходими за осигуряване на навременна помощ, грижа и опазване на живота и здравето на хора със сърдечно-съдови проблеми вече работи.
„Радваме се, че отделението по кардиология и инванзивна хирургия е вече факт и искаме да благодарим за съдействието на министър Костадин Ангелов с подкрепата на премиера Бойко Борисов и кмета на община Гоце Делчев Владимир Москов, както и на всички хора от четирите общини дарили средства за осъществяването на този проект, който ще работи за Вас. Това отделение е от изключителна важност за целия регион.“
Отделението по кардиология и инванзивна хирургия разполага с високо технологична ангиографска система за диагностични и лечебни ендоваскуларни процедури.
Екип от лекари и медицински сестри с голям опит при лечението на спешни сърдечно-съдови заболявания, по-специално остър миокарден инфаркт.  Спешен прием 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата.
Поддържат се в наличност на всички консумативи, необходими за спешна интервенция.
Отделението по кардиология и инванзивна хирургия в МБАЛ „Иван Скендеров“, приема за изследване и лечение на сърдечно болни пациенти, независимо от тежестта на състоянието и усложненията. Работи се по всички кардиологични клинични пътеки на НЗОК.
Лекуват се всички форми на исхемична болест на сърцето (остър миокарден инфаркт, нестабилна и стабилна стенокардия), заболявания на сърдечните клапи, остра и обострена хронична сърдечна недостатъчност, заболявания на миокарда и перикарда. Извършва се медикаментозно и немедикаментозно лечение на всички видове сърдечни аритмии.
В момента на откриване на отделението, постъпва по спешност жена с артериална хипертония, захарен диабет II тип и неинсулиново зависима. Веднага бе осъществена ангиопластика и имплантация на стент на лява коронарна артерия по повод остра тромбоза.   Жената е с добри показатели, наблюдава се и се следи нейното състояние.
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments