Починът на кмета Радослав Ревански за почистване коритото на река Места – повече от успешен. Активно се включиха и десетки доброволци и служители на администрацията

0
98

Акцията за почистване на коритото на река Места в землището на Община Белица приключи успешно

Под мотото „Да изчистим р. Места заедно” коло 300 човека откликнаха на призива на кметът на община Белица Радослав Ревански за почистване коритото на р. Места. По това време на годината река Места и нейните притоци са изк.ючително пълноводни заради топящи се снегове и от години носят тонове отпадъци от нерегламентираните сметища в близост до коритата им. Поречието на реката основно се замърсява от човешкото престъпно нехайство. Затова идеята на кметът на Белица Радослав Ревански за провеждане на акцията, бе да се изчистят не само замърсените зони около водоема, но и да се провокира по-голямо самосъзнание у хората по отношение чистотата на околната среда и да се избегне евентуална екокатастрофа. Освен това хората от района да се самоорганизират и да изградят чувство на отговорност при изхвърляне на отпадъци на нерегламентирани места, каквото е коритото на река Места.
„Природата може да бъде спасена от човешката намеса само чрез човешката любов!“, коментира пред всички присъстващи Радослав Ревански. В акцията по почистване на урбанизираната зона преминаваща през община Белица се включи цялата общинска администрация, кметове на населени места и много доброволци.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments