Вицепремиерът Марияна Николова в Банско: Препоръчвам планините за пътувания през идващата ваканция на учениците

0
848

Вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова направи работно посещение в Банско, където с кмета Иван Кадев обсъдиха възможностите за продължаване на зимния сезон в условията на въведените временни противоепидемични мерки в страната.

Мариана Николова посети и пистите над Банско. Условията в планината са изключително подходящи заради падналия обилен сняг. Вицепремиерът препоръча планината за пътувания и почивка по време на идващата ваканция на учениците. Според директорът на Ски зоната Иван Обрейков, заради падналия сняг последните дни, зимният сезон може да продължи до средата на април.

Министър Николова коментира още, че българите могат да посещават курортите без съмнения за здравето си, защото до момента няма нито един регистриран случай на заразен от ковид в зимните дестинации. През този зимен сезон българските туристи са основните посетители в Банско и в момента те са най-много, заяви кметът Иван Кадев.
В разговор с вицепремиера Марияна Николова е обсъдена и ситуацията със затварянето на заведенията, което е безспорно неудобство за туристите, но пък от друга страна има прекрасни условия за индивидуален спорт, който може да се практикува и надеждата е, че в най-близко време и тази част от бизнеса и сферата ресторантьорството отново ще може да радва своите гости с прословутото банско гостоприемство и местна кухня.
Специални благодарности отправи кметът Иван Кадев към положените успешни усилия и постигнати резултати от страна на министърът на туризма Марияна Николова, благодарение на които българските зимни курорти работиха този сезон, при стриктно спазване на всички изисквания.

Това е огромна помощ за хората в туристическия бранш, предвид това, че много зимни курорти в Европа останаха затворени.
„Високо оценяме и това, че правителството устоя на напрежението и постигна това – и Банско и другите курорти в страната да приемат туристи. Жизненоважен жест в подкрепа на бизнеса и бранша, допълни кметът Иван Кадев.
Туристическият бранш в Банско доказа, че туристите могат спокойно да им се доверят и не случайно градът беше домакин на кръг от Световната купа по ски алпийски дисциплини“, коментира Марияна Николова.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments