Достойно! Хора с добри сърца от Банско и Разлог се обединиха заедно, за да дадат шанс за живот на един щъркел

1
2707

Едно чудесно добро дело в името на живота обедини хора с добри сърца от Банско и Разлог.
Още в първите дни, когато настъпи дългоочакваната пролет Банско посрещна скъп и чакан гост – един щъркел долетя от юг, като истински предвестник на пролетта и надеждата за пробуждащ се живот.
Снегът и зимното мартенско време посрещнаха тази така чакана птица – символ на очакване за пролет и нов живот, но условия не дотам добри за оцеляване на един щъркел.
И след призив в социалната мрежа от Георги Ангелов от Банско, който е социалния барометър за много актуални и важни новини в града и района за хора, които биха могли да помогнат с храна 0 риба или др. подходящо за пролетния гост се отзоваха хора, които с радост предложиха помощ.
Един от тях е запаления риболовец Борис Пъргов от Разлог, който предложи да предостави уловена от него риба, за да бъде нахранена красивата птица.
И наистина, ако до всяко добро същество застане поне още едно – се случват и хубавите неща! Малките добротворци Мирослав и Иван Керанджиеви също с много сърцатост дариха храна за щъркела. Това всъщност се превърна в наистина мисия за живота, която показа, че доброто за пореден път обедини хората от Банско и Разлог в името на това да бъде подпомогнато същество в нужда.
Щъркелът, който гради дом на камбанарията в Банско е символ на надеждата, радват му се хора от близо и далеч. И със стореното днес – обединение в името на негово оцеляване на хора от два града  той символизира вече и вярата, че хората със сърца заедно могат много! И го правят!
Кметът на Банско Иван Кадев благодари на всички, които бързо и с готовност се отзоваха на призива да бъде намерена храна и спасен щъркелът, и му дадоха шанс за живот.
„Времето може да е студено и много мразовито, но хората с добри сърца и готовност да се притекат на помощ носят топлина и надежда. Благодаря, Ви добри хора от Банско и Разлог“, каза кметът Кадев.
Достойно Ест за организатора на акцията Георги Ангелов, който пръв подаде сигнал, че птицата се нуждае от помощ, за отзовалите се Борис Пъргов  и малките Мирослав и Иван Керанджиеви! Вие показахте, че сте не само добри и състрадателни и отговорни, но и за пореден път обединихте в името на една благородна кауза двата града Банско и Разлог!

 

guest
1 Коментар
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] материалам Пирин.инфо. Перевод Виктор Уго. Заглавное фото О.В.Нецеля. […]