Д-р Емил Тончев: „Предоставянето на качествено и достъпно образование продължава да бъде основен приоритет на ПП “ ГЕРБ“

0
325

ЗА ПО-ДОБРА ОБРАЗОВАТЕЛНА СРЕДА ЗА НАШИТЕ ДЕЦА

Предоставянето на качествено и достъпно образование продължава да бъде основен приоритет на ПП “ ГЕРБ“.
През изминалия мандат успяхме да възстановим авторитета на учителската професия.
От първия ден на работата ми в Народното събрание Мисията „Образование“ приех като лична кауза.
Съзнавайки важността на добрата училищна инфраструктура за провеждането на качествен учебен процес се радвам, че министърът на образованието Красимир Вълчев прие поканата ми да посети ПГ по туризъм „Никола Стойчев“, подготвяща кадри за така важните и определящи за развитието на региона ни отрасли туризъм, хотелиерство, ресторантьорство.
С удовлетворение мога да споделя, че след това посещение и проведения диалог бяха заделени средства от бюджета на МОН, за цялостно реновиране на основен корпус на учебното заведение и доставка на нов училищен автобус, осигуряващ удобно и приятно пътуване на децата, притежаващ най-съвременни системи за безопасност.
Успях да съдействам за доставка и на нов 32 местен училищен автобус за нуждите на ПГ по транспорт гр. Разлог,отговарящ на най-високите изисквания за превоз на ученици.
Със средства на МОН бяха оборудвани редица кабинети в СУ „Братя Петър и Иван Каназиреви“.
При посещенията си в редица училища , се запознах с нуждите на учебните заведения, поемайки конкретни ангажименти.
Учителите са най-важните хора в системата. За времето на мандата на правителството на ПП „ГЕРБ“ /ОП успяхме да удвоим учителските заплати – още едно изпълнено предизборно обещание.
Бих желал да споделя някои основни акценти от предизборната ни програма „България – следващо поколение“, за сектор образование и наука:
Високи и устойчиви образователни резултати чрез продължаване на инвестициите, достигащи 5 % от БВП, а за висше образование – до 1 % от БВП.
Средната учителска заплата ще бъде
2 500лв., а във ВУЗ – 2 800лв.
Ще изградим „STEM“ центрове във всички училища.
Ще удвоим средствата за неделни училища.
Поне 1.6 млн. българи ще са обучени на дигитални умения.
С грижа за здравето и доброто физическо развитие на децата, ще продължи изграждането на нови физкултурни салони през следващите 4 години. Във всяко училище ще има нова или реконструирана спортна площадка.
Ако получа Вашето доверие се ангажирам с изграждането на физкултурен салон в училище „Св.Паисий Хендарски“ в с.Баня, Община Разлог.
ГЕРБ-СДС
Преференция

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments