„Инвестициите в образователната структура – път към успеха на всяко населено място. Заедно можем да постигнем още повече.“ Александър Мацурев

0
31

Образователната политика е основен приоритет в управлението на ГЕРБ
– Инвестициите в образователната инфраструктура са от ключово значение за икономиката на всяко населено място
300 000 лв. отпуснати от правителството за ОУ „Св. Климент Охридски“ в Добринище за ремонт на двора и сградата. Изгради се модерна европейска спортна площадка.
190 000 лв. за саниране, подмяна на покрива и средства за преасфалтирането на двора НУ „Отец Паисий:, гр. Банско.
• Одобрен е проектът и е осигурено финансиране за ремонт на сградата на Професионална гимназия по електроника и енергетика гр.Банско.
В СУ „Неофит Рилски“ са инвестирани близо 70 000 лв. за ремонт и обновяване на физкултурния салон и допълнително 10 000 лв. за ремонт на парното.
В село Места за училище „Св.Св. Кирил и Методий“ правителството осигури близо 51 000 лв. за спешен ремонт на покрива на сградата.
Правителството спази обещанието си за увеличение на учителските заплати, като в момента стартовата основна заплата за учител е 1260 лв.. Минималните възнаграждения на старшите учители е 1300 лв., а на главните 1350 лв.
Почти е готов строежът на изцяло новата детската градина „Слънце“ в град Банско, за нейното изграждане с Постановление на МС бяха отпуснати нaд 1,2 млн. лева.
Министерство на образованието и науката одобри допълнителни 206 700 лева за изграждане на асансьор в детска градина „Слънце“

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments