Спортен празник „Спортувай – бъди НЕзависим” организира Сдружение „Младежки инициативи” по проект срещу зависимостите

0
1150

ballon football 1 840x400Спортен празник „Спортувай – бъди НЕзависим” организира Сдружение „Младежки инициативи” по проект срещу зависимостите, финансиран от Министерство на младежта и спорта по Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл. 10А от Закона за хазарта за 2020 година.

В спортния празник ще участват младежи във възрастова група 15-25 години. Спортната инициатива ще включва състезание по футбол, демонстрация по таекуон-до и табата. Събитието ще се проведе в края август на игрището за минифутбол „Изчислителен център” – Благоевград.

„Чрез тази дейност ще реализираме една от специфичните цели на проекта „Заедно срещу зависимостите 2020”, а именно: превенция на хазартната зависимост чрез спорт, осъзнаване на значението на спорта за хармоничното развитие на личността и стремеж към здравословен и обществено полезен начин на живот. Ще стимулираме мотивацията на младите хора в свободното си време да спортуват активно, като това ще ги предпази от различните форми на хазартната зависимост, ще подпомогне младежите да се научат на самодисциплина и контрол, като така ще се адаптират към ценностите на гражданското общество”, коментира Денис Везирски, председател на УС на Сдружението и ръководител на проекта.

Според организаторите на събитието е важно младите хора да придобият положително отношение към спортните дейности като условие за формиране на траен интерес за занимания с физически упражнения и спорт през целия живот.
За участниците и победителите за предвидени много награда.

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments