Премиерът Борисов на среща с кметове, за да бъде обсъден механизъм за освобождаване от винетна такса на определени участъци от пътната мрежа

0
93

Министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне днес с представители на Националното сдружение на общините в Република България, съобщиха от пресслужбата на кабинета. На срещата ще бъде обсъден механизъм за освобождаване от винетна такса на определени участъци от пътната мрежа.

Постановление на МС 945 от 2004 година регламентира кои пътища са от републиканската пътна мрежа и кои са общински. Навсякъде, където започват пътища от републиканската пътна мрежа, а това е след табела „Край на населеното място“, е задължително да има винетка. В решението на МС не е упоменато вилна зона ли е, постоянно ли живеят хора там, но по тези пътища винаги се е пътувало с винетка, държат на своето от Пътните управления по места.

Специално за Северната скоростна тангента шефът на Пътната агенция Светослав Глосов каза, че това е транзитен път, част от автомагистрала „Европа“. Според него е нормално агенцията да настоява този път да бъде платен. Председателят на УС на АПИ подчерта, че за жителите на София в крайните райони има алтернативни общински пътища, които са безплатни.

По информация на  Dir.bg

guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments