В Гърмен по инициатива на кметът Минка Капитанова стартира акция “Помощ за Хитрино”

0
216

Община Гърмен е сред българските общини, които се включват в националната кампания за подпомагане на сънародниците ни в с.Хитрино. В дните от 19.12. до 31.12 всеки, жител на Гърмен и съседните села, който желае, и има възможност може да предостави парични средства, пакетирани храни, дрехи, одеяла, и др. консумативи за организиране на бита на хората с пострадалите домове, и връщането им към нормалният начин на живот. 
 Инициативата е дело на кметът на общината г-жа Минка Капитнова, която излезе с призив към хората от община Гърмен, с молба да проявят  съпричастност, взаимопомощ, и станат част от подпомагането на пострадалите от взрива хора, дарявайки им по възможност за тях изключително необходими вещи.
Доброто няма ранг, ценз, или етикет. Независимо от това, колко си натоварен с обществени, лични, и професионални задължения, когато си активен социално гражданин, когато си добър човек, в подобни моменти проявяваш своята човечност, и съпричастност.

 

Ето и призивът с който г-жа Минка Капитанова се обърна към хората от общината ДА ПОМОГНЕМ : 

 

Уважаеми съграждани,
Голяма е трагедията, която сполетя жителите на с. Хитрино.
7 жертви, 28 напълно разрушени къщи, почернени семейства – резултата от взривилата се цистерна от влакова композиция, преминаваща през селото.
В такъв момент думите са излишни.
Нека изразим своята съпричастност и покажем нашата доброта и състрадание, като се включим в кампанията за събиране на помощи за пострадалите.
Помощта може да бъде в пари, одеяла, шалтета, спални комплекти, хавлии, възглавници и дълготрайни пакетирани хранителни продукти (захар, брашно, ориз, боб, леща и консерви). Същите ще се събират в кметствата от 19.12.2016 г. до 31.12.2016 г., за с. Гърмен – в пенсионерския клуб.
Нека завивките да са добре пакетирани и нови!
Нека докажем, че имаме сърца и дадем искрица надежда на пострадалите!
За повече информация: 07523/20-40.
Благодарим Ви от сърце!
МИНКА КАПИТАНОВА /п/
Кмет на община Гърмен

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments