МАРТИН ЗАЙКОВ И ДИМИТЪР ОРТОМАРОВ СА НОСИТЕЛИ НА НАГРАДАТА „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА ЗА 2016“ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ

0
167

Наградата „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА” за 2016–та година, бе официално връчена днес в Гоце Делчев. На церемонията присъстваха кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, заместник – кметовете Богдан Боцев и Саид Иброш, председателят на Постоянната комисия по младежка и спорта в Общинския съвет Димитър Гамишев, представители на спортните клубове в града.
Община Гоце Делчев даде начало на тази инициатива преди 2 години и тя вече се превърна в традиция. Тази година наградите за постижения в спорта в община Гоце Делчев, бяха раздадени в новооткритата многофункционална спортна зала „НЕВРОКОП арена“, която е сбъдната мечта за всички любители на спорта.
„Нашето желание е да бъдат стимулирани, оценявани и награждавани спортистите от Гоце Делчев, които са постигнали големи успехи през годината, донесли са гордост и много радост на своите съграждани и допринасят със своята дейност за развитието и популяризирането на спорта и на общината“, коментира кметът Владимир Москов.
Носителите на наградата СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА за 2016-та в община Гоце Делчев, бяха определени единодушно от ръководствата на спортните клубове, регистрирани на територията на община Гоце Делчев. Те бяха категорични в решението си наградите да бъдат присъдени в няколко категории и да бъдат само за спортисти, които се състезават за местни клубове.
Носител на наградата „СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА за 2016-та година” в Гоце Делчев, в категория до 18-годишна възраст, индивидуални спортове е Мартин Зайков – състезател на Карате клуб „Ронин“ Гоце Делчев
В тази категория бяха връчени още награди. Второ място зае един много млад и проспериращ състезател, пред когото има голямо бъдеще – Филип Чулев, който е състезател на Тенис клуб «Самандови».
В категория „Спортист на годината за 2016 г.“ в индивидуални спортове до 18 годишна възраст, бяха присъдени и две трети места. Те са за Аделина Иргова и Вили Халилова – състезателки на клуб по художествена гимнастика „Пирин Ем“ Гоце Делчев.
„СПОРТИСТ НА ГОДИНАТА за 2016-та г.” в Гоце Делчев, в категория над 18-годишна възраст стана Димитър Ортомаров – състезател на Хандбален клуб „Пирин“ Гоце Делчев.
Наградата „ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА за 2016-та година“ в отборни спортове, бе присъдена на Андон Калайджиев – треньор на Футболен Клуб „НЕВРОКОП“ гр. Гоце Делчев.
Наградата „ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА за 2016 г.“ в индивидуални спортове спечели Стоян Златев – треньор на карате клуб „Ронин“ Гоце Делчев.
„ОТБОР НА ГОДИНАТА за 2016-та г.“ до 18-годишна възраст стана ФК „НЕВРОКОП“ гр. Гоце Делчев с треньор Андон Калайджиев
„ОТБОР НА ГОДИНАТА за 2016-та г.“ над 18-годишна възраст бе присъдена на ХК “Пирин” Гоце Делчев с треньор Николай Пиргов.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments