Банско спечели заслужен приз “Община на 2016 за планински туризъм”

0
139

Пореден приз за община Банско.
На специална церемония, която  се състоя снощи в  19 часа, в Централния военен клуб, София бяха връчени първите Годишни награди в туризма които организира Министерството на туризма. Вотът на платформата www.tourismawards.bg,  определи първите места във всяка една от категориите.Община Банско получи две награди: на министъра на туризма Николина Ангелкова, в категорията “Община на 2016 за планински туризъм” и специалната награда на вестник Стандарт в конкурса “Чудесата на България” за зимна дестинация. 

 

През изминалата вечер кметът на Банско Георги Икономов и зам.-кметът с ресор туризъм, Александър Мацурев получиха две изключително стойностни награди, признание за положените усилия в утвърждаване и популяризиране на Банско като зимна столица на България.
На официална церемония в Централния военен клуб в София, министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова връчи почетен приз на кмета на планинската община Георги Икономов. В първите Годишни награди за туризъм, които организира Министерството на туризма, Банско спечели първо място в една от най-оспорваните категории „Община на 2016 г. за планински туризъм“.
Планинският курорт безапелационно взе почетното първо място в категорията „Община на 2016 г. за планински туризъм“, като за  повече от 10 дни хиляди дадоха своя глас за Банско. Този конкурс целеше да бъдат оценени подобаващо усилията, които влагат различните институции и организации, в развитието и популяризирането на туризма, културата, традициите и обичаите на България.
Зам.-кметът на Банско Александър Мацурев получи второто отличие за града под Тодорка от кампанията „Чудесата на България“, организирана от в. Стандарт за шеста година. В раздел „Културно-исторически туризъм“ Банско бе провъзгласен за зимна туристическа дестинация номер едно на страната. В празнична атмосфера в столичния Национален исторически музей, Александър Мацурев и Иван Обрейков, маркетингов директор на „Юлен“ бяха удостоени с награди и грамоти от бизнесмена Стефан Шарлопов.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments