В понеделник в община Банско ще се състои представяне на румънските и гръцки полицаи, които ще работят с българските си колеги

0
147

На 19 декември 2016 г. / понеделник/ от 11:30 часа в Заседателната зала на община Банско ще се проведе пресконференция във връзка с командироването на полицаи от Румъния и Гърция в Банско. На срещата ще присъстват полицейски кестор Думитру Жиану – първия заместник на генералния инспектор на румънската полиция и полк. Атанасиос Мацарокос, директор на полицията на Серес и Стефанос Теодоракудис, офицер за връзка с гръцката полиция в България.
Целта на станалата вече традиционна среща между министерствата на вътрешните работи на България, Румъния и Гърция е да се обсъдят съвместните действия за гарантиране спокойствието и сигурността на жителите и гостите на Банско по време на активния туристически сезон.

Следвайки утвърдената практика от последните години, в Банско и този зимен сезон ще работят съвместните гръцки, и румънски патрули заедно с българските им колеги, предоставяйки  информация на собствен език, което пък  спомага да се засили усещането за по-добра защита и повече сигурност в туристите.

Предимствата от работата на съвместните патрули беше отново подчертана на среща с органите на реда, туристическият бизнес, и фирмата концесионер на ски зона Банско. Като популярна туристическа дестинация, в която туристи от съседните на България страни, гостуват често, подобна инициатива работи изключително добре, и е в помощ на опазването на обществения ред и сигурността, обезпечаването на пътния трафик и др. 

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments