Кметът на Банско Георги Икономов се срещна с Генералния секретар на ФИС – Сара Люис

0
119

Кметът на Банско, Георги Икономов, се срещна с Генералният секретар на Световната ски федерация – г-жа Сара Люис, която е гост на най-добрия зимен курорт по повод официалното откриване на сезона. Тя бе придружена от председателя на Българската федерация по ски – г-н Цеко Минев и заместникът му Георги Бобев. Високото посещение идва в момент, в който Банско ще посрещне за първи път кръг от Световната купа по сноуборд в началото на февруари 2017 г., като по време на престоя си Люис ще провери готовността на курорта за домакинството на спортното събитие. По време на срещата тя изказа очарованието си от града, от изградената ски зона и добрите условия за зимни спортове.
„Банско нееднократно е приемало състезанията по ски-алпийски дисциплини от най-висок ранг, което дава допълнителен престиж на нашия курорт. Неслучайно вече четири пъти е избиран за най-добър курорт на България от Световната ски организация. А само преди месец бяхме обявени за Европейски град на спорта за 2017 година в Брюксел. Но това, което прави града уникален е съчетанието между модерни съоръжения, качествена хотелска база и обслужване с богатата история и запазените местни традиции“ заяви Икономов по време на разговора.
Генералният секретар на ФИС сподели, че вече е минал първия старт от Световната купа по сноуборд и поздрави своите домакини с третото място на най-добрия български състезател в дисциплината – Радослав Янков. Тя се похвали със създаденото ново мобилно специално за този атрактивен зимен спорт, което ще популяризира състезанията и курортите, в които те ще се провеждат. „Банско получава уникалната възможност, чрез домакинството на тези кръгове, да се рекламира по най-добрия начин сред любителите на зимните спортове по цял свят. Конкуренцията между курортите е изключително голяма и виждам, че тук местната власт, концесионера и ски федерацията работят заедно и създават един изключително успешен продукт“ каза тя в заключение.
В знак на уважение, Икономов връчи почетен знак на Сара Люис за приноса й за популяризирането на Банско и й пожела да се завърне отново на пистите в Пирин.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments