Жандармерия ще участва в охраната на общественият ред по време на зимният сезон в Банско

0
132

24 жандармеристи ще следят за обществени ред в Банско по време на предстоящия зимен сезон . Това стана ясно  след проведената  среща днес  с представители на Британското посолство, на която присъства и директорът на ОДП Благоевград Николай Хаджиев, началникът на РУ на МВР Банско Иван Попов, кметът на общината Георги Икономов, представители на британското посолство у нас, и маркетинг директорът на фирма Юлен Иван Обрейков.
Тази година за първи път  40 полицейски служители ще бъдат командировани в Банско за времето на активният туристически сезон, те ще бъдат позиционирани на трите входно- изходните участъци на града, и  ще следят за обществения ред и сигурност в града. Според досегашната практика всеки зимен сезон бяха командировани общо 14 полиицейски служители. От тях 4 чужди румънски и гръцки полицаи, и 10 български. 
От понеделник 19.12 ще бъдат обособени КПП в Банско, на трите входно-изходни артерии на града, дежурствата ще се изпълняват от жандармеристи, в 24 ч. режим на работа.
 Директорът на ОДП в Благоевград Николай Хаджиев подчерта, че присъствието на повече полицаи и жандармерия е предимно с цел превенция на извършване на престъпления, нарушаване на реда, спокойствието, и сигурността на граждани и туристи.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments