България в траур в памет на жертвите в Хитрино

0
118

С решение на Министерския съвет днес – 12 декември, е обявен за ден на национален траур за жертвите от взривилата се цистерна – част от влакова композиция, в село Хитрино, област Шумен, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет. В тяхна памет националните флагове на всички държавни институции ще бъдат свалени наполовина.
Преустановен е и учебният процес в СУ “Д-р Петър Берон” в Хитрино. По информация на началника на Регионалното управление на образованието Светлана Милева заниманията в училището в Хитрино ще бъде преустановени, докато е необходимо.
Министерството на образованието и науката е изразило готовност да предостави финансови средства за ремонт на сградата на училището, със заповед на министъра е сформирана и група за психологическа подкрепа, която ще работи на място след възстановяване на учебния процес.
Отлага се и официалното откриване на коледно-новогодишния базар в Шумен, съобщиха от пресслужбата на Общината. Няма да се състои и празничната музикална програма, решението е във връзка с обявения ден на национален траур за жертвите от взривилата се цистерна и последвалата трагедия в Хитрино.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments