Ученици от СУ ” Братя Каназиреви” в Разлог проведоха креативен урок за посланията за живота в Библията

0
136

За втора поредна година учениците от Средно училище „Братя Каназиреви“ проведоха урок, посветен на Международния ден на Библията.

Като основна идея учителят по история и цивилизация Соня Крънчева си постави да се извлекат основните идеи и поуки за младите хора от свещената за християните книга – Библията. Учениците от 10″а“ клас бяха разделени на групи, работиха по различни интерактивни занимания и успяха да разберат, че следвайте правилата в живота, по-лесно ще се справят с житейските предизвикателства.

В края на урока учениците получиха и подаръци – поуки и стихове, посветени на избора в живота и неговата същност, както и книги „Християнска етика“, изпратени специално от свещеник Димитър Белчин от църквата „Св. Благовещение“ в Разлог.
С интересният, креативен начин, който включва активното участие на учениците, търсещи материали, и осъществяващи подготовката за проявата, преподавателят Соня Крънчева успя да заинтригува децата, да им предаде важни послания, така че да разберат и усвоят знания, и умения.

 

С благодарност за предоставената информация и партньорството с талантливи  учители и ученици.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments