Община Банско с приз за добра практика в дейността на администрацията за 2016 година

0
155

На официална церемония в град София, Община Банско бе удостоена с награда в Конкурс за добри практики от Института по публична администрация. Наградата в категория „Оптимизиране на работните процеси”, бе получена от секретаря на Община Банско Иван Кадев. Общината бе наградена за внедряването на над 80 електронни услуги, от които голяма част са достъпни за заявяване без електронен подпис; за въвеждането на програмен продукт, чрез който жителите на селата да могат да ползват административни услуги, без да се налага да посещават администрацията в Банско; за предоставената възможност потребителите на административни услуги да проверяват хода на своята преписка посредством услугата „Виртуално деловодство”. Павел Иванов, изпълнителен директор на ИПА, поздрави екипа за последователната политика при подобряване на административното обслужване, както в град Банско, така и в прилежащите към общината села.
Община Банско е една от двете публични институции, които тази година получиха престижното отличие от ИПА от общо 17 участващи организации. Предвижда се отличените добри практики да бъдат публикувани в тематичен сборник.
„Радостен съм от дадената ни висока оценка от Института за публична администрация. Нововъведенията и подобренията в работата на администрацията, за които сме наградени, са финансирани изцяло със собствен бюджет. В момента се намираме в пауза между двата програмни периода на финансиране по европейските фондове, но това не ни спира да инвестираме в по-добро административно управление” сподели кмета на Банско Георги Икономов по повод приза.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments