Банско отбелязва тържествено 107г. от рождението на Никола Й. Вапцаров и 135г. от основаването на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ –гр. Варна

0
145

На 10 Декември 2016г. община Банско ще отбележи тържествено 107-та годишнина от рождението на бележития поет на Банско – Никола Йонков Вапцаров и 135г. от основаването на ВВМУ „Н.Й. Вапцаров“ – гр. Варна.
В съботния ден, стотици жители, гости на града и възпитаници на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“-гр. Варна ще се включат в шествие до родната къща на Никола Вапцаров. Съпровождано от Представителния духов оркестър на ВВС с диригент Михаил Младенов, шествието ще започне в 13:30 часа от хотел „Стражите“ и ще продължи по ул. „Пирин“. Тържествената програма ще продължи с поднасяне на венци и цветя пред паметника на „Никола Вапцаров“ от 14:00 часа. Освен ръководството на община Банско в лицето на градоначалника Георги Икономов, в честването ще се включат началникът на ВВМУ „Никола Вапцаров”, комодор професор д-р на военните науки Боян Медникаров, вицеадмирал Емил Евтимов – зам.началник на отбраната и контраадмирал Митко Петев – началник на Военноморските сили на Република България.
С организираното съвместно честване ще се отдаде заслужена почит към живота на един от най-обичаните български поети, от чието творчество,издавано на повече от 80 езика , поколенията продължават да черпят нравствена сила, морални ценности и хуманизъм.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments