Промотираха туристическия потенциал на Банско на две туристически изложения

0
187

В рамките на 10 дни, туристическият потенциал на община Банско бе презентиран на две значими туристически изложения в Румъния и Гърция. Представители от общината, както и хотелиери предоставяха изчерпателна информация на потенциалните туристи за сезон 2016/2017 година.
Румънската туристическа борса „ТТR 2016“ в Букурещ се проведе в периода 17-20 ноември 2016г. Пет дни, в три изложбени павилиона, над 230 изложители, представляващи повече от 15 държави, презентираха страните и туристическите си дестинации на 8000 кв.метра изложбена площ. Това е най-значимото туристическо изложение в Румъния, на което участва планинската община. Подготвеният щанд успя за пореден път да впечатли посетителите с богата фолклорна програма. Не липсваха и такива, които се отбиваха, за да споделят положителните си емоции от престоя им курорта.
Второто изложение, в което участва Банско бе в Гърция на „GREEK TOURISM EXPO“ от 25 до 27 ноември 2016г. Това бе първото участие на планинската община в третото издание на Международното туристическо изложение в Атина, на което тази година участие взеха 100 изложители. Изложението привлича над 7000 посетители, местни и международни туристически компании и представители на бизнеса. Срещите B2B между изложители, туристически агенции и туроператори бяха водещи в дните на провелото се изложение. 120 туроператори от 25 страни от Балканите, Европа, Азия, Средния изток, Америка и Канада представиха най-актуалните туристически дестинации.
С участието си в тези две борси, община Банско изпълни на 100 % изготвената стратегия за популяризиране и утрвърждаване на курорта не само като ски дестинация, но и като четири сезонна дестинация, предлагаща пакети, съчетаващи богатата история, традициите с разходки из величествената планина.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments