Улиците обект на строителни дейности в Банско ще бъдат напълно възстановени и асфалтирани преди началото на сезона

0
142

До краят на м. ноември приключват всички дейности на територията на община Банско. Проектът за подмяна на остарялата водопроводна и канализационна мрежа в Банско, финансиран с европейски средства, е в своя край.

„Текат последни дейности по асфалтиране на улиците, по които се работи по този проект, категорично е, че до началото на сезона няма да има нито техника, нито разкопани улици, поставят се бордюри, и се пускат постепенно в експлоатация тези отсечки“ съобщи кметът на Банско Георги Икономов. Градоначалникът гарантира на бранша спокоен старт на сезона. Той съобщи, и че на територията на Банско вече действа репатриращ автомобил, и напомни на собствениците на туристически обекти да предупреждават клиентите си, когато паркират в обозначените зони, които са забранени за паркиране.
С цел намаляване на сивия сектор в хотелиерския бизнес, ще продължат проверките на местата за настаняване чрез практиката „таен клиент” посредством различни онлайн базирани резервационни системи. Агенцията за безопасност на храните ще осъществяват засилен контрол върху заведенията, които често сменят своите собственици.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments