По инициатива на съдия от районен съд Разлог ученици присъстваха на лекция за домашното насилие

0
215

Ученици от Разлог слушаха лекция на тема Домашно насилие над малолетни и непълнолетни и марки за защита правата на жертвите, която се проведе в сградата на Районния съд в Разлог.

На лекцията присъстваха деветокласниците от Професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии Никола Стойчев в града.

Лекцията е част от предвидените мероприятия по образователна програма Съдебна власт – информира избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.

Съдия Искра Трендафилова в ролята на инициатор и лектор обясни на учениците какво представлява домашното насилие, видовете домашно насилие, както и кой може да бъде негов извършител.

Съдията обясни на присъстващите на лекцията младежи и кои са компетентните органи за сезиране при такива случаи, както и как те самите да сезират, в случай че са жертви на домашно насилие и тормоз.

На лекцията в Районния съд присъстваха и представители от дирекция Социално подпомагане, които запознаха деветокласниците с процедурата по установяване на случаи на домашно насилие и налагането на ограничителни мерки.

Сътрудничеството между съда и учебното заведение по тази образователна програма ще продължи с ученици от 10 и 11 клас на гимназията.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments