77 двойки от община Разлог се врекоха отново чествайки сребърни и златни годишнини

0
171

Двойки, които празнуват своите златни и сребърни сватби се подписаха в летописната книга на Община Разлог и подновиха обетите си за брак, които са подписали преди 50 и 25 години. Те получиха брачни свидетелства и подаръци от кмета на Община Разлог инж. Красимир Герчев. Той им пожела да запазят този ден като незабравим спомен, да продължават да се обичат още дълги години и да се уважават, защото преди всичко са приятели, които споделят една съдба. „В навечерието на Деня на християнското семейство-21 ноември, както и на коледните празници, вие се вричате отново един на друг, но този път до вас са вашите деца, а до някои от вас вече и внуци. Сега вече сте отговорни и за техните съдби. Бъдете все така добри хора и добри жители на община Разлог, защото заедно можем да постигнем още много за бъдещето на хората, на града и населените места в общината и в цяла България“-каза инж. Герчев. Той и съпругата му Ирина бяха символични кумове на 23 златни и 54 сребърни двойки от община Разлог. Церемонията бе водена от Рени Рачева-директор на Обреден дом-Разлог.
По традиция златните юбиляри предадоха пита хляб и огън, като символ на любовта и семейното огнище на сребърните двойки, а те от своя страна на представителите на най-младите семейства в общината-Тодор и Силвия Василеви.
След официалната част на тържеството инж. Герчев и съпругата му поведоха кумовото хоро, а Певческа фолклорна група, с ръководител Тодор Прешелков, поздрави всички юбиляри и гости на тържеството.
Изключително приятна изненада за гостите, донесла много приятно настроение, и вълнение беше и изпълнението на танцов клуб “Пирински наниз” гр.Разлог към читалище “15.09.1903 г.”  с ръководител Мария Калоянова, които изненадаха приятно юбилярите, с изпълнениет си, и вдигнаха всички на крака за чудни български хора.
Като истински кум, кметът на Разлог инж Красимир Герчев поведе хорото, по традиция, както бе даруван с хурка, със здравец, и кърпа на рамо, и заедно с празнуващите сребърни, и златни сватби, с красивата си  съпруга Ирина, и танцьорките от ТК “Пирински наниз” изиграха едно весело и голямо хоро.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments