Седем ученици с отлично представяне в инициативата “Мениджър за един ден ” в Разлог днес

0
156

В Разлог седем ученици от професионалната гимназия по туризъм и хранителни технологии се превърнаха в „Мениджър за един ден“, и заеха за малко мястото на кметът Красимир Герчев, и председателят на общинският съвет д-р Мария Копанарова. Младите бъдещи управленци бяха в изцяло дамски екип, и всяка от тях имаше възможност, както да задава въпроси за работата на градоначалника, и местният парламент, така и да седне за кратко в техните кресла. Освен интересните факти около управлението на една община, както и ръководенето на 21 общински съветници, младите дами бяха очаровани и от фактът, че 5 от седемте кметове в община Разлог са жени, както и немалка част от експертният екип на общината.
  Учениците получиха и сертификат за участието си, и споделиха впечатленията си, че отговорностите, задълженията, и работата на кмета изискват концентрация, внимание, експертна подготовка, но и човещина, за да откликва на проблемите и нуждите на хората.
Кметът на Разлог в спонтанен, и изключително интересен  разговор запозна младежите са работата си, с изискванията, с трудностите, и спецификата на работа на общинска администрация. Учениците бяха впечатлени от необходимоста, кметът да има познания в широк спектър както от общественият живот, така и специфични дейности, като здр.обр.инфратруктура и др.
Александра Георгиева, ученичка в 11- ти клас бе младият кмет за един ден днес.
  Елена Георгиева  Чокалова ученичка 10-ти клас, от с. Добърско сподели след срещата си впечатления свързани с откритото наскоро депо за твърди битови отпадъци. “Именно след разговорите с г-н Герчев разбрах конкретно значимостта, и това, какво всъщност представлява това предприятие, и колко е важно за община Разлог”. Елена, както и нейните съученици показаха изключително добри познания в широк кръг теми за икономика, екология, местно самоуправление и др. Освен това, и много добра култура на общуване, и свободно изразяване на мисли, по актуални тези, споделяки, и лични впечатления и оценки, което е истински критерий, и знак, че подготовката, и уменията им, са призови, и говорят за отлична съвместна работа в училище, и извънкласна подготовка.
  Младите дами част от инициативата “Мениджър за един ден” в гр.Разлог като гстуваха и на председателят на общинският съвет в Разог д-р Мария Копанарова. По много интересен, и увлекателен начин, д-р Копанарова запозна учениците със спецификата на работа на метният парламент, правилници, законови норми и др. Особено интересно за младежите беше да научат, как един професионалист лекар, и общественик, може да стане част и от управлението на една община, когато е воден от желанието, да вложи знания, умения, и сили да работи за добруването на хората, и просперитета на гр. Разлог.
  “Не спирайте да учите, да се развивате, както и да се стремите да постигате целите в живота си чрез знания, придобити умения, и самоусъвършенстване, защото това е истинският житейски трамплин, и реална възможност да постигнете цели, покорите върхове, и сбъднете мечтите си. Чрез учене, и постоянство в развитието на Вашите способности, във Вас виждам бъдещите съветници, експерти, и разбира се успешни ръководители” каза още  председателят на общинският съвет д-р Мария Копанарова. 
   Елена Гарабийска бе днес младият предс. на общинският съвет в Разлог, част от инициативата “Мениджър за един ден”. Младите мениджъри гостуваха в община Разлог днес, и общинският съвет заедно със своята учитека г-жа Горица Васева, която е пример за това как партньорството в училище, прави децата уверени, и знаещи личност, които знаят, които разбират.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments