Кметът на Банско Георги Икономов бе официален гост на освещаването на два параклиса в Банско

0
163

На днешния празничен ден, когато отдаваме своята почит към Св. Мина – покровител на семейството, кметът на Банско, Георги Икономов бе гост на освещаването на два новоизградени параклиси в курорта. Лично Неврокопският митрополит Серафим, архиерейският наместник ик. Янко Русков и ик. Георги Касапинов осветиха и отслужиха първа света литургия в новия параклис „Възкресение Христово“. Той е построен от семейство Любен и Величка Толеви, собственици на местна механа.
„Водени от силната си вяра към Господ съградихме този параклис. Идеята ни бе породена от многото пътувания из Гърция и след около 2 месеца работа на гръцки майстори, параклиса вече е факт“ каза местната ресторантьорка. Тя сподели още, че мястото, на което е съграден, е избрано специално да е в близост до входа на гр. Банско поради големия поток от хора, които да могат да влязат да се помолят и запалят свещичка за здраве.
Кметът на Банско присъства също на отслужения водосвет на параклиса посветен на „Св. вкм. Мина“ в местността „Белизмата“. Строежа на параклиса е започнал още преди години по инициатива на Здравко Гоцевски. След смъртта му, храмът остава недовършен, но негови близки приятели и роднини се заемат да довършат делото му. На вече изградения храм, който е изцяло изографисан от Красимир Улузов, ик. Георги Касапинов, отслужи водосвет за здраве, на който присъстваха много миряни, близки и приятели на Здравко

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments