Борисов категоричен, че се оттегля при провал на балотажа

0
166

Сгреших и затова ще си понеса цялата отговорност. Това заяви премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването “Лице в лице” по bTV относно второто място на Цецка Цачева на първия тур на президентските избори. Той заяви, че ще се оттегли при провал на балотажа.

“За първи път и аз не се подадох на популизма и търсех най-подходящия човек, най-знаещия, а не най-харизматичния, най-харесващия, най-рейтинговия”, мотивира избора си за Цецка Цачева премиерът.

Той призна, че не е обмислил добре ситуацията, когато е заявил по-рано, че ще подаде оставка при загуба на 6 ноември. “Да стоим и да участваме на избори в оставка, нямаше да е честно нито към партията, нито към Цачева”, коментира министър-председателят и подчерта, че при провал на балотажа ще се оттегли.

Бойко Борисов заяви, че ГЕРБ ще работи за превръщането в закон на решенията от националния референдум – макар да смята намаляването на субсидиите за сигурен път на олигархията към властта. “Глас народен – глас Божи” – така обясни логиката на това си решение той и призова Слави Трифонов да поеме отговорност за допитването, като направи своя политическа партия.

 

от НЮЗБГ

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments