“Няма да товаря жителите на Белица с нови данъци. Престъпно е ” заяви кметът на общината Радослав Ревански

0
172

“Няма да товаря народът, жителите на община Белица с допълнителни данъци. Престъпно е.” Така кметът на община Белица отговори на въпросът за това, предмет на обсъждане ли е в новият бюджет вдигането на данъците в малката община. Радослав Ревански е категориен, че увеличение на данъците би било изключителна тежест за хората от Белица. Общината е с висок процент безработица, но през последната година се търсят активно начини за участие в проекти, програми, за разкриване на дейности за наемане на трайно безработни лица, както и осигуряване на работа. Ново финансово натоварване за жителите на Белица, не би имало голям икономически ефект, защото е нужно време да се подобри икономическото състояние на хората.

“Едно увеличение на данъците, би отнело от доходите им средства, които са важни за тяхното препитание.Това би било престъпно” , категоричен е кметът на Белица Радослав Ревански.
Въпреки недоброто финансово състояние на общината, от миналата есен досега са реализирани не малко инфраструуктурни инициативи  – ремонт на пътища, смяна на опасни мостове, изграждане на детски площадки, и ремонт на пътя до курорта “Семково”, което е показател, че общината се развива, и има идеи, и проекти, и за нови начинания. 
За да  се увеличи приходите в местната хазна, кметът на Белица Радослав Ревански, смята, че добра формула е събираемостта на стари задължения. Рестректимни мерки, като запори, и частни съдебни изпълнители, не биха били в помощ в този случай. Местното общинско ръководство залага на диалогът, срещите с длъжници – граждани, фирми, и др., като по този начин – в дух на комуникация, разговори  за разясняване необходимоста от плащане на дължимите налози ефектът е значително по-голям. Намират се и механизми за издължаване, което носи приходи в общината, и е много по-добър вариант, от допълнително натоварване нахората в  Белица.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments