Wall Street се изнервя дни преди изборите за президент в САЩ

0
139

Водещите индекси на фондовите пазари отвъд Океана се оцветиха в червено. Инвеститорите са изнервени дни преди изборите за президент в САЩ. На търговията натежа и представянето на Facebook, съобщава CNBC.

Пазарите разглеждат Доналд Тръмп като “голямата неизвестна”, коментира Робърт Павлик, стратег в Boston Private Wealth. “Хилари Клинтън, макар и да не е добре настроена към бизнеса, е определено добре настроена към пазарите”, обяснява още той.

“Инвеститорите оценяват възможността Доналд Тръмп да стане президент. 80% от компаниите в S&P 500 вече изнесоха резултатите си за печалбите. Индексът се търгува на почти четиримесечно дъно”, каза в своя пазарен коментар Сю Кийнан от Bloomberg в Ню Йорк в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Dow Jones загуби 0,16% от стойността си и финишира сесията на ниво от 17 930,74 пункта. Голяма част от загубите се дължи на търговията на Apple. Акциите на компанията поевтиняха с 1,07% до 109,83 долара за брой.

Сред големите губещи днес се нареди и фармацевтичният гигант Pfizer. Компанията загуби 2,42% от пазарната си капитализация, а книжата й се търгуваха за 29,89 долара за брой.

S&P 500 записва 8-ма поредна сесия със спад, което е най-дългата губеща серия от 2008 година насам. Индексът губи 0,44% от стойността си и затвори на ниво от 2 088,66 пункта. Сред големите губещи са технологичните компании, част от широкия индекс. Енергийният сектор обаче записва ръстове.

За Nasdaq намалението днес е от 0,92 на сто до 5 058,41 пункта. Върху индекса натежа търговията на Facebook.

Социалната мрежа представи в сряда по-добър от очакваното финансов отчет през третото тримесечие. В същото време обаче компанията очаква спад на приходите от представянето на реклами в средата на следващата година. Така акциите на компанията поевтиняха с 5,7% и затвориха търговията при цена от 119,95 долара за брой.

Цената на петрола достигна шестседмично дъно след данните на Администрацията за енергийна информация (EIA), които показаха ръст на резервите от петрол в САЩ. Към края на миналата седмица резервите от суров петрол се увеличават с 14,4 млн. барела. Толкова рязък седмичен ръст институцията не е регистрирала от 1982 година насам, допълва Market Watch.

Така американският сорт лек суров петрол поевтиня с 1,4% до 44,73 долара за барел. Европейският Brent загуби 1% от цената си до 46,41 долара за барел.

На валутните пазари британският паунд повиши стойността си след коментарите от Английската централна банка, че може да повиши лихвата, ако инфлацията расте бързо. Така британската валута се разменяше за 1,2455 долара, което е ръст от 1,2 на сто спрямо сряда.

Щатската валута се търгуваше с понижения и спрямо еврото. Търговията се извършваше при 1,111 долара за едно евро.

Цената на златото достигна до 1 303,30 долара за трой унция.

 

от INVESTOR.BG

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments