Секретарят на НЧ „15.09.1903.1909“, гр. Разлог Катя Харизанова с плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ от президента на РБългария, отличие и за ТФ “Пeрун” гр.Разлог

0
152

За дългогодишна читалищна дейност и отдаденост в професията си плакет „Св. Св. Кирил и Методий“ от президента на РБългария и грамота бяха връчени на секретарят на читалището в Разлог Катя Харизанова. Тя бе наградена на заключителния концерт по повод 160 години читалищна дейност, който се състоя в зала 1 на НДК. Наградата й бе връчена от Славчо Атанасов-председател на Комисията за култура в НС. Катя Харизанова получава признание и награда с още 7 културни дейци от цялата страна. Г-жа Харизанова превърна читалището в града, известно сред хората като “Културният  дом” в средище именно на културата, на духовността, и заедно с екипът си направиха читалището истински дом на стотици самодейци – певци, танцьори, инструменталисти, актьори. Призът връчен й от културното ведомство е знак, че когато един човек е отдаден на работата си, и работи в екип, крайният резултат е отличен.
  На концерта бе наградена и Танцова формация „Перун“ с грамота за принос в развитието на българската култура. Наградата е от името на министъра на културата г-н Вежди Рашидов. Днес ръкооводител на ТФ “Перун” община Разлог е Мария Калоянова, потомствен танцьор, дипломиран хореограф, и основател и на нови самодейни клубове и състави. С любовта и отдадеността си към българският фолкор, хората, и танците, тя е сред пазителите на традициите, обичаите в народното творчество в Разложко.
 ТФ “Перун ” е създател на емблематични танцови представления, които са истински разказ за бита на българина, за богата душевност на местните хора от Разлог. Танцьорите са отдадени с любовта си към народните танци, и са истински символ на приемственост, и покоряват всеки, който има радостта, да бъде тяхна публика.
Искрени и сърдечни поздрави от екипът на Пирин инфо, с пожелания за здраве, за много нови танци и хора, и заслуженото признание на хората, да съпътстват хората, които ги пазят, съхраняват, и разпространяват.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments