Гого от Банско, който посети Барса с помощта на добри хора, предаде щафетата на доброто, дарявайки част от своите подаръци на друго дете с увреждания

0
140

Истинска кампания на доброто под мотото “Предай нататък” продължава в Банско. Началото беше дадено от една майка, ин ейният син.Това са Мая Стоицева и нейният син Гого, който сбъдна мечтата си, да посети стадионът на любимият отбор Барселона, с помощта на десетки познати, и непознати добри хора, които помогнаха Гого да замине за Барселона, и види стадионът, играчите, и усети атмосферата на един от най-големите футболни грандове Барселона. Ето и част от историята:

Майката на младежа Гого Мая,  направи във фейсбук група, в която сподели , че нейното дете, което страда от умствена изостаналост , навършва в края на месеца 15-години. А мечтата му е да види на живо как играе любимия му отбор „Барселона“. И чудото стана, хората взели присърце желанието на Гого и се събрали пари, той да замине за Испания.
” По време на посещението си на стадионът, Гого имаше щастието да получи  снимка специално за него с автограф от една  от най-големите футболни звезди, и негов идоли Меси, да прегърне Неймар, и преживяването му остави спомен за цял живот. Освен със снимки, много емоции, и прекрасни спомени от изживяните моменти на една сбъдната мечта, Гого си тръгна от Барселона, и с много подаръци, и артикули на Барса”, сподели развълнуваната му майка. Но кампанията но доброто не спира дотук. Гого, който имаше шансът, благодарение на съпричастността, и доброто сърце на десетки хора, да сбъдне мечтата си, зарадва с част от получените в Барселона подаръци, едно момче, което също има трудности и проблеми в развитието.
 Илиян е от гр.Добринище, страда от мускулна дистрофия, но също обича много футбола,и е фен на Барса. И Гого сподели с него своята сбъдната мечта, своята голяма радост, като му подари част, от подарените на самият него подаръци от футболният клуб – шапка, бонбони с футболистите, и снимка. Мая, майката на Гого, слънчев, и позитивен човек, разказа с неизмеримо вълнение продължението на историята “ПРЕДАЙ НАТАТЪК”  
“Той знаеше предварително, че едно момче на име Илиян с мускулна дистрофия и на инвалидна количка е голям фен на Барселона! Още там реши, че ще сподели част от подаръците си с него! И така, днес присъствах на най-истинската среща в живота си! Две деца “увредени” както ги наричаме ние “здравите” споделяха подаръци, емоции, любовта си към играчите на Барселона! И едва ли някой от великите футболисти подозира какво се случваше в малката стая на Илиян! Радост, блясък в очите, любов! За Гого нямаше проблем да сподели подаръците си, впечатленията си и да зарадва новия си приятел!
Какво ни е нужно на нас “неувредените”, “валидните”, “здравите”, за да сме посланици на любовта едни за други? Гого можа, а ние? “
Когато в новините, разказваме истории, за доброто, означава, че светът, в който живеем, не е подчинен само на материалните ни нужди, на амбиции, а има и хора, които живеят, за да правят добро!!!
Ако до всяко добро същество, застане поне още едно, тогава, тогава предвиждам такъв живот”…

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments