Цецка Цачева: С всяване на страх и популистки обещания БСП цели единствено властта

0
154

Макар и не спечелили изборите през 2013 година те я получиха, всички знаем, какво съумяха да направят за по-малко от година и половина управление

 

“За времето си на управление ПП ГЕРБ гради България не само за членовете и симпатизантите си, а за всички български граждани”. Това каза в Благоевград кандидатът за президент на ПП ГЕРБ Цецка Цачева. „С вицеадмирал Манушев получихме доверието на най-голямата и най-силната политическа партия, партията поела отговорността за управлението на България в тези сложни и динамични времена, защото ГЕРБ като позиционирала се в центъра на дясното пространство е партията от голямото семейство на ЕНП. Тя е тази, която отстоява европейските и евроатлантическите ценности“, посочи Цачева. По думите й изборите на 6 ноември са избор на ценности. Тя допълни, че сега е моментът категорично, решително, масово и мощно да заявим, че България ще продължи по своя път на европейски развитие, защото той е прогресивния път и това е единственият верен и демократичен път за развитие на нашата родина. Цачева добави, че ще бъдем уважавани членове на ЕС, както и до момента, като ще бъде водена активна балансирана външна политика, основана на националния интерес. Тя заяви, че България трябва да остане лоялен партньор в отбранителният алианс на НАТО и президентът ще гарантира модернизирането на българската армия.

„Нашите опоненти зад един инициативен комитет, но всъщност това е същата левица, същото това БСП, което тръгвайки с популистки обещания, с всяване на страх сред българските граждани, със заиграване на естествените чувства на всеки един от нас и вълнения от тревожните дни, в които живеем, винаги са преследвали една цел и това е властта. Но това когато, макар и не спечелили изборите през 2013 година те я получиха, всички знаем, какво съумяха да направят за по-малко от година и половина управление. Трябваше ни няколко години стабилното правителство на Борисов и стабилното мнозинство в Българския парламент за да заличим последиците от това некадърно управление. Ще допуснем ли пореден експеримент Орешарски? Ще допуснем ли пореден кабинет Станишев? Това зависи от всички нас, защото те са малко и знаят, че сами не могат“, коментира Цецка Цачева.

Тя добави, че те търсят и могат да имат само тези коалиционни партньори, с които вече сме ги виждали на историческата сцена. По думите й точно по тази причина е много важен изборът на 6 ноември. „Повтарям за мен той е избор на ценности, защото аз и вицеадмирал Манушев искаме да видим българската нация образована, модерна и просперираща, редом с другите европейски народи, така както мечтаеха нашите възрожденци, така както Апостолът на свободата искаше да види българския народ, редом до другите европейски народи. И това е пак благодарение на поколения българи преди нас, които отстояваха този път. Днес от нас се иска само да го съхраним и да го продължим“, заяви Цецка Цачева.

“Изборът на 6 ноември е много важен, за да не загубим посоката, по която сме тръгнали – заедно с европейските народи, заедно с демократичните народи – да продължим уверено и да не се отклоняваме никога, защото това е исторически избор за нашата държава и за нашия народ”, каза на свой ред кандидатът за вицепрезидент на ПП ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев. Той подчерта, че на тези избори на карта е поставена и стабилността на страната. „Само стабилна държава може да върви уверено напред, само стабилна държава може да има развитие и напредък. Така че трябва да удържим този път“, заяви вицеадмирал Манушев. Той призова на изборите на 6 ноември хората да гласуват за Цецка Цачева. “Да направим правилния избор, историческия избор – да имаме за първи път жена за президент на Република България, за първи път да имаме за държавен глава жена и това да е г-жа Цецка Цачева”, добави той. Манушев поздрави всички българи по повод Деня на народните будители. „Много малко народи могат се похвалят, че имат такъв празник. Благодарение на тях ги има България и българският език – на духовници, на книжовници, на революционери. Благодарение на тези истински българи ние говорим нашия език и сме държава модерна, стабилна, вървяща заедно с европейските народи”, каза още вицеадмирал Пламен Манушев.

По думите му, когато България е имала цел, зад която е заставал целият народ, тя е била непобедима. “Такава е била преди 100 години, такава трябва да бъде и сега – да имаме национални идеали и да се обединим зад тях и да продължим напред“, заяви кандидатът за вицепрезидент на ПП ГЕРБ вицеадмирал Пламен Манушев.

“За 10 години, участвайки в политиката, Цецка Цачева не се промени”, каза Цветан Цветанов, председател на предизборния щаб на ПП ГЕРБ и заместник-председател на партията. „В 43-ия парламент има 8 парламентарно представени групи. Сами разбирате, че в такова разнообразие от партии има сериозно политическо напрежение. Г-жа Цецка Цачева успява да намери точно този продуктивен диалог, с който да обедини абсолютно всички парламентарни групи, за да можем да работим, водени само и единствено от обществения и националния интерес“, каза той. Цветан Цветанов посочи, че Цецка Цачева е един невероятен юрист, доказал се в професионалната си кариера през годините преди да стане председател на българския парламент и народен представител, но най-силното й качество според него е, че за всичките тези 10 години тя не се е променила към хората от нейния избирателен район – Плевен. „Убеден съм, че днес след тази среща и всички срещи, които направихме в Благоевградска област, тя няма да се промени към Вас и ще връща този кредит на доверие, който ще получи на 6 ноември”, каза още Цветанов и добави, че Цецка Цачева ще бъде действително истинският обединител на България. “До нея ще бъде вицеадмирал Манушев, който е един достоен български офицер – 40 години е дал от професионалната си биография в Българската армия – човекът, който е работил за Отечеството“, допълни Цветан Цветанов. Той добави, че вицеадмирал Манушев е един истински патриот, командващ Военноморските сили, заместник-началник на Българската армия, а сега и народен представител в българската квота на ПП ГЕРБ от Варненския избирателен район.

„Днес пред Вас са бъдещият президент и вицепрезидент. Това са хората, които нито веднъж не обидиха политическите си опоненти, нито веднъж не се опитаха да направят разделение на нацията, защото те знаят, че след 6 ноември ще бъдат президент и вицепрезидент на Република България и трябва да работят за всички, независимо от техния етнос, възраст, политически пристрастия, защото знаем, че когато има различни мнения, те трябва да бъдат взимани предвид, защото добрият политик и държавник, каквато е г-жа Цецка Цачева и вицеадмирал Манушев, могат да правят това, което другите не могат“, каза Цветанов. По думите му, когато един човек върви към първата позиция, когато един човек върви към това да бъде президент, той не трябва да минава границата на невъзможността да се говори с всички, независимо от различията.

 

от Фактор.бг

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments