Откриха тялото на изчезналия програмист Мирослав до заслонът “Маринка”. Причината за смъртта е измръзване

0
163

Тялото на 34-годишния програмист Мирослав Късовски е било открито в района на връх Ботев, съобщиха от Кризисния щаб в Калофер.
Младият мъж изчезна в Стара планина на 26 октомври. В същия ден той се обадил на майка си, за да й каже, че ще изкачи с велосипеда си връх Ботев и след това се прибира. Бил леко облечен – с яке и тънък клин и много малка раничка. Оттогава Мирослав бе в неизвестност.

Тялото му е открито в труднодостъпна местност, до заслон “Маринка”, от служителите от парк “Централен Балкан”, които го търсеха заедно с доброволци, след като военните и полицаите се оттеглиха от наземната операция по издирването, съобщиха БТА и “Фокус”.

Заслонът “Маринка” се намира на 2060 м в подножието на връх Ботев. Мястото е на 2,30 часа от хижа “Тъжа”, откъдето Мирослав Късовски е тръгнал миналата сряда по обяд.

“Заради лошото време – мъгла, силен вятър и няколко сантиметра сняг, вчера точно този район не бе огледан подробно и той се оказа там, както си мислехме”, каза кметът на Калофер Румен Стоянов, цитиран от БТА.

Причината за смъртта на програмиста е измръзване.

Очаква се акцията по пренасянето на тялото на 34-годишния софиянец да бъде организирана днес следобед от Планинската спасителна служба.

 

от 168 часа

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments