Общинският съвет в гр.Гоце Делчев гласува площад в центъра на града да носи името на митрополит Натанаил

0
196

С решение на Общинския съвет в Гоце Делчев от проведеното днес заседание площадът между улиците “Търговска” и “Бяло море” в града вече ще носи името на Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Натанаил.

Гражданството на Гоце Делчев и региона също одобрява въпросният площад, който се намира в центъра на града, да бъде именуван на обичания и уважаван митрополит Натанаил, който през годините направи много за духовното развитие и израстване на подрастващите и на местната християнска общност.

Владиката Натанаил е роден на 16 ноември 1952 година в хаджидимовското село Копривлен, със светското име Илия Иванов Калайджиев. В началото на 1968 година той постъпва като послушник в Троянския манастир, като на 3 март 1974 година е подстриган за монах и приема името Натанаил.

На 10 октомври 1980 година той става архимандрит. Завършва Софийската духовна семинария през 1975 година. Учи в Духовната академия в София, а след това завършва Богословския факултет на Атинския университет.

На 25 март 1989 година е ръкоположен за титулярен епископ с титлата Крупнишки, а от 24 април 1994 година е Неврокопски митрополит.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments