БСП иска обяснение от евродепутатите си по резолюция от ЕП за насърчаване на миграцията

0
167

БСП вика идната седмица евродепутатите си, за да обяснят пред Изпълнителното бюро защо са подкрепили резолюция на Европейския парламент за насърчаване на миграцията. Това обясни председателят на ПГ на “БСП лява България” Корнелия Нинова пред журналисти в парламента.
По-рано днес от ГЕРБ поискаха социалистите и ДПС да кажат защо техните представители в Европарламента са подписали въпросния документ, в който имало скандални клаузи. Като, например, точка, в която се казва да се избягва създаването на изолирани квартали, в които да се настаняват мигранти, като се насърчава тяхната интеграция и възможност за оползотворяване на целия потенциал, свързан с обществения живот. В друга клауза се посочвало, че миграцията е призната в световен мащаб като основен инструмент за устойчиво развитие.
Разграничаваме се от съдържанието на резолюцията и от нейното гласуване, защото не отговаря на политиката на БСП, категорична беше Нинова. Тя посочи, че тяхната политика е за засилен контрол по границите, борба с каналджийството, отмяна на постановление на правителството на ГЕРБ за трайно заселване на бежанци у нас, както и полагане на всички усилия България да не бъде превърната в бежански лагер и гето.
Лидерът на социалистите подчерта още, че техните евродепутати не са съгласували позицията си по резолюцията с ръководството на партията.

 

от агенция Фокус

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments