Чужденци от 3 държави с първи стъпки в приготвянето на баница в Разлог

0
171

Доброволци от Италия, Португалия и Испания, по покана на Сдружение „Международни инициативи за сътрудничество“, се докоснаха до българската кухня при гостуването си на Дневен център за стари хора в Разлог. Потребителката от Дневен център Лидия Найденова показа на гостите как се приготвя традиционна разложка „гръчена“ баница, като предостави на младите хора възможността сами да пробват уменията си при разточването на корите на дървен кръг с точилка. Гостите от чужбина демонстрираха пред потребителите на Дневен център завидни умения в правенето на баница. Идеята за обмяната на опит на кулинарно ниво е на социалния работник Ани Тумбева, която по стечение на обстоятелствата се провежда точно на църковния празник Димитровден.
За затвърдяване на придобитите кулинарни знания потребители и гости ще приготвят следващата седмица традиционна баница с яйца и сирене.
Доброволците са в Разлог по проект „Creative Youth Academy“, финансиран от програмата „Еразъм +“ , като в рамките на 5 месеца ще обменят опит в различни сфери на обществения и социалния живот.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments