Разлог отбеляза 104 години свобода

0
211

Празникът започна с церемония по вдигане на българския трибагреник, знамето на ЕС и флага на Разлог, под звуците на Духовия оркестър към НЧ „15.09.1903-1909“ и пускане в небето над Разлог на балони в бели, зелени и червени цветове. “Поклон и благоволение към българите, паднали за свобода, защото Освобождението не е дошло даром, то е изстрадано. И днес, 104 години по-късно град Разлог е един нов, развиващ се, Европейски град“-каза в словото си инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог. Той пожела на съгражданите си да бъдат здрави, настойчиви, последователни, обединени и устремени към идеите си-за благото на община Разлог. Венци и цветя пред паметника на Васил Левски бяха поднесени от името на инж. Герчев, председателя на Обс-Разлог д-р Мария Копанарова, кмета на Община Банско Георги Икономов, политически партии, организации и признателни жители.
Неврокопският митрополит Негово Високопреосвещенство Серафим отслужи тържествена Света литургия в храма „Свето Благовещение Богородично“. Заедно с отец Янко Русков, отец Димитър Белчин и свещеници от Неврокопската епархия те се помолиха за здраве и благоденствие на град Разлог и неговите жители.
На днешния празник потребителите на ДВФУ и Защитено жилище, с. Долно Драглище представиха на специално организиран базар собственоръчноизработени сувенири. А своят 10-годишен юбилей отбеляза Дневен център за стари хора, гр. Разлог. Социалната услуга, която предоставя центърът остава една от най-търсените от хора в нужда. Вече 10 години „Социален патронаж“, гр. Разлог обслужва социално нуждаещи се хора от цялата община. На тържеството присъства инж. Венцислав Гърменов зам.-кмет по социалните дейности, който поздрави потребителите и служителите на центъра, а за тяхното настроение се погрижиха певчески и фолклорни групи от читалището в града.
Празникът на град Разлог приключи с концерт на Централния площад, на който публиката се наслади на изпълнения на самодейци от община Разлог, както и фолк певицата Райна и МФГ „Годлевски Великден“.
Гости в тържествения ден бяха Даниела Савеклиева-народен представител от 43-то Народно събрание, Георги Андонов-народен представител от 43-то Народно събрание, инж. Любен Татарски-началник на политическия кабинет на Министерство на земеделието и храните, кметът на Община Банско Георги Икономов, кметове на населени места, представители на организации.

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments