Георги Атанасов: ЦСКА не е бил управляван толкова добре от 25 години

0
169

Популярният спортен журналист даде интервю за „Тема Спорт”

Популярният спортен журналист Георги Атанасов даде интервю за „Тема Спорт”, в което анализира представянето на ЦСКА от началото на сезона.

Г-н Атанасов, какво е мнението ви за спортно-техническата ситуация в ЦСКА?
– Трудно можем да говорим за реален напредък в игрово отношение. Все още липсва постоянство, а проблемите са добре известни – центърът на защитата и липсата на голаджия. Хубавото е, че се записаха позитивни резултати в последните кръгове. Равенството срещу Левски не е най-доброто нещо, но предвид ситуацията в дербито, трябва да сме доволни и на точката. Тя беше важна най-вече откъм морално естество за ЦСКА. Сега дойде и първата победа в гостуване от близо две години насам, така че има позитивни сигнали. Но още е

твърде рано, за да
говорим за развитие

в състава. Треньорът Йорданеску трябва да свърши доста работа през зимната пауза. Както откъм подготовка, така и откъм селекция.

Какви играчи липсват на ЦСКА?
– Опитен централен защитник и качествен голмайстор са задължителни. А ако има други попълнения, те трябва да са такива, че да вдигнат нивото на отбора. Имаме добър селекционен съвет в лицето на Стойчо Стоилов, а вече и Велизар Димитров, така че разчитам на тях да подберат класни футболисти.

А кои са позитивните страни в отбора?
– Най-много се набива на очи доверието, което получават младите футболисти. Йорданеску не се притеснява да им дава шанс и имаме два пресни примера. Единият е Милчо Ангелов, който с двата си гола срещу Монтана реши срещата. Другият е Александър Георгиев, който се включва все по-често и има ефект, включително асистенцията за едното от попаденията на Ангелов. Вратарят Александър Конов също се представи на ниво, а да не забравяме и Стойчо Атанасов, който загатна за добро бъдеще във футбола. Към Чорбаджийски има немалко забележки, но той ме впечатлява със спокойствието и професионализма си. Надявам се да се развива все по-добре. Най-постоянният играч на ЦСКА от началото на сезона обаче безусловно се казва Антон Недялков.
Той е образец
за това какъв трябва да бъде футболистът на ЦСКА – с огромно желание и себераздаване, много напорист, подчинен на отбора. Недялков е с най-равномерното представяне дотук и трябва да сме щастливи, че е на „Армията”. Именно неговата напористост доведе до решителния втори гол на Милчо Ангелов срещу Монтана, а също и създаде ситуацията, при която Преслав Йорданов изработи дузпа във Вечното дерби. Най-важното е, че тук говорим за българи. Виждаме също и отличното представяне на дубъла във Втора лига. Ако беше допустимо, съм сигурен, че вторият отбор също щеше да влезе в елита. И хайде сега набързо да обърнем поглед към Делиормана, където в едно „историческо дерби” с Локо Горна Оряховица

в игра бяха
пуснати
14 чужденци

Сравнението е красноречиво за приоритетите в двата клуба.

А виждате ли колективен дух в ЦСКА? В началото на сезона си личеше, че химията между играчите не е добра…
– Трудно ми е да преценя, като не съм в съблекалнята, но вероятно има какво още да се желае. Нормално е португалците да комбинират почти изцяло помежду си, тъй като са концентрирани в голям брой в халфовата и офанзивната линия. Надявам се да има подобрение в колективен аспект и ЦСКА наистина да бъде като юмрук, както често си говорим.

Какво е мнението ви за организацията в клуба? Като че ли от години обстановката не е била толкова спокойна?
– Така е. Аз лично не си спомням през последните 25 години управлението да е било толкова добро. Организацията бе на високо ниво за последно, когато ръководеха военните. С ангажирането на Гриша Ганчев армейският дух отново е налице в ЦСКА.

®Livesport.bg / Стефан Валентинов

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments