Ползите от присъствието на Българската армия на границата са от изключително голямо значение, според министър Ненчев

0
182

Ползите от присъствието на въоръжените сили на Българската армия на границата са от изключително голямо значение. Това каза в отговор на журналистически въпрос министърът на отбраната Николай Ненчев, след като откри реновирана спортна зала в шуменския факултет “Артилерия, ПВО и КИС” на Националния военен университет “Васил Левски”.
На въпроса “Ще е необходима ли още по-сериозна намеса на армията за опазването на южната ни граница”, министър Ненчев каза: Твърде вероятно. Той отбеляза, че в петък е посетил Малко Търново, бил е на границата, срещнал се е с военнослужещи с оглед на това, че има опасност да се увеличи миграционният натиск. Исках да се убедя, че хората ни са обезпечени и са готови за зимния период, уточни Ненчев и добави, че ще бъдат предприети конкретни мерки за подобряване на условията, въпреки че те са добри.
Всичко онова, което се случва в Афганистан, Пакистан, Иран, Ирак, Сирия, Либия не ми дава основание за особено спокойствие, така че имаме готовност във всеки конкретен момент в рамките на няколко часа да изпратим допълнително до 2000 души, които са обучени и са преминали през специална подготовка, заяви Ненчев.
Той съобщи, че в ход са процедурите военен имот с отпаднала необходимост, известен като “Дивизията” да бъде предоставен от Министерството на отбраната на община Шумен. Осигурени са и средствата за ремонт на сградата, известна като Щаба на бившето Военно училище в Шумен, които са в размер на около 680 000 лева, отбеляза Ненчев.
Той откри днес обновената многофункционална спортна зала във Факултета “Артилерия, ПВО и КИС” в Шумен в присъствието на декана на факултета полк. Сашо Евлогиев, военнослужещи, представители на местната власт и областната администрация, преподаватели, студенти, както и спортистите Румяна Нейкова и Йордан Йовчев.
Спортната зала е многофункционална, предназначена за водене на учебни занятия и спортносъстезателен процес. В нея могат да се практикуват спортове като футбол на малки врати, волейбол, баскетбол, тенис на корт, гимнастика, бойни спортове и др.

 

източник БТА

Subscribe
Notify of
guest
0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments